Akciğer Sönmesi Rahatsızlığı

Gelişen teknoloji ve bilim sayesinde sağlık açısından birçok yenilikler meydana geliyor. Tıp dünyasında hastalıkların keşif ve tedavi sürecine katkı sağlayan gelişmeler, insanların tedavilerini de etkiliyor. Kanser ve akciğer hastalıkları oldukça ciddi rahatsızlıklardır. Bu nedenle bilgi eksikliği giderilmeli ve insanların daha bilinçli olarak tedavi sürecine başlamaları gerekir.

akciğer hastalığı

Akciğerler, insanların hava almasını sağlayan organlardır ve oldukça önemlidirler. Organın dışında bulunan zarlar, hava akışını sağlar ve bu zarlarda oluşan bir sorun zaman geçtikçe ciddi bir boyut kazanır. Zarlarda meydana gelebilecek delik hava akışını bozar ve akış başka yönlere doğru kayar. Göğüs altında biriken hava basınç yapar ve bu da nefes alıp verirken zorlanmalara neden olur. Tıpta pnömotoraks olarak bilinen bu rahatsızlık, akciğer sönmesi olarak geçer.

Akciğer Sönmesinin Tedavi Süreci

Bu hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı ve göğüs ağrısı yer alır. Rahatsızlık fark edilmediği ve tedavi sürecine başlanmadığı sürece kişide tansiyon düşmesi veya morarma görülür. Ayrıca kalp atışının hızlanması da olağandır. Tedavi sürecinin başında akciğer filmi ve göğüs tomografisi istenir.

hastalık

Tedavinin amacı, içeride kalan havayı almaktır. Bunun için şırınga, oksijen solutma veya kateter yöntemler kullanılır. Zar onarımını sağlamak için ilaç tedavisi uygulanır. Ayrıca akciğer sönmesine neden olan durumlar tespit edilip onarılır, böylece hastalığın yeniden oluşması engellenebilir.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir