Evde Egzersiz Yapmanın Önemi

Son zamanlarda tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs birçok kişinin evde kalmasına neden oldu. Evde kalarak virüsün yayılma hızını azaltmak ve kendi izolasyonunu yaratmak ise son derece önemli hal aldı.

sonbaharda spor

Evde kalan kişiler korona virüs içinde izolasyonunu yaratarak korunurken hareketsiz kalmak ise başka sıkıntının yaşanmasına sebep oldu. Bu sıkıntı ise yağ kitlesinin artması sonrasında kilo alımına sebep olmaktadır. Aynı zamanda kaslarda güçsüzlük de gerçekleşir. Sağlıksız beslenme ile beraber ise kişilerin bağışıklık sisteminde de düşüş ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Evde Hangi Egzersizleri Yapılabilir?

Evde birçok egzersiz hareketine yer vererek kaslarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kilo dengesinin de sağlanması mümkün olur.

Yemek sonrasında egzersiz yapılması tavsiye edilmektedir. Özellikle öğlen saatlerinde ya da öğleden sonra egzersiz hareketlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Egzersiz hareketlerinizde evinizde bulunan oklava, beşer kiloluk iki su dolu bidon gibi eşyalarda destek olarak kullanılabilir.

Eğer daha öncesinde herhangi bir spor aktivitesine yer vermemiş iseniz ya da belli rahatsızlıklarının var ise egzersizlerde önce hafif uygulamalara yer vermeniz önerilir.

Yapılacak egzersizler arasında ayakta yapılacak egzersizlerin yanı sıra mekik çekme gibi hareketleri de yere uzanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra pilates uygulamaları da bu dönemde yapılacak olan egzersiz programları arasında yer almaktadır. Pilates topu ve benzeri malzemeleriniz var ise bu programa da yer açabilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir