Logo Tasarımı ve Önemi

Logo, bir firmanın kurumsal kimliğini, vizyonunu ve misyonunu yansıtan görsel bir resimdir. Firma ile ilgili kişilere ilk izlenim kazandıracağından dolayı logo tasarımı oldukça önemli bir iştir. Tarihten beri kurumsal kimliğin vazgeçilmez bir unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır. Logo ile müşteri portföyünüze kendinizi tanıtmak ve markanız, ürünleriniz hakkında kabaca bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.

İlk izlenim insanlar için önemli bir etkendir. Bir kişi, şirket veya kurum hakkında edineceğimiz ilk bilgiler onlar hakkında düşüncelerimizin temelini oluşturur. Logo ise hedef kitlenin ve müşterilerin sizin hakkınızda ilk görecekleri şey olduğundan dolayı büyük öneme sahiptir. Özellikle şirketler, yeni bir sektöre giriş yaptıklarında ürettikleri her ürünlerinde kendi logosunu kullanmaktadırlar. Bu sayede logo ile tanınmaya başlarlar. Mesela Sabancı şirketlerindeki “sa” kelimesi gibi. Bu kelimeyi nerede görsek tanırız değil mi? Hem de izlenim olarak da bizlere oldukça iyi fikirler sunmaktadır. İşte başarının logoya yansımış hali budur.

Logonuz ile Bir Adım Öne Çıkın

Kaliteli ve etkileyici bir logo tasarımı yaptırarak şirketlerinizi bir adım öne çıkarmak mümkündür. Bu denli önemli bir iş için öncelikle sektörel analiz yapmak ve sonrasında kullanıcıya hitap edecek bir logo hazırlama süreci geçirmek gerekir. Bu durum ise sıkı bir çalışma, analiz ve tasarımla mümkündür.

Logo tasarlarken firmamız tarafından en çok dikkat edilen şeylerin başında; sadelik, özgünlük, karmaşadan uzaklık, hedef kitle ile uyumluluk ve firmanız ile bütünlük kavramları gelmektedir. Bu maddeler logo tasarımı konusunun temel taşlarını oluşturmaktadır.

Ajans İO tarafından tasarlanan logolarınızda gereken tüm analizler titiz bir çalışma sonucu oluşturulur. Elde edilen veriler ışığında şık ve kaliteli bir logo tasarlanır. Ürünümüz hakkında detaylı bilgi almak için https://www.ajansio.com.tr/grafik-tasarim adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir