Tavan Kaplama Köpüğü Uygulaması

Isı ve yalıtım sistemleri veya süsleme amacıyla uygulanan tavan kaplama köpüğü, çeşitli ebat ve boyutlara sahiptir. Ev ve çeşitli iş yerlerinde kullanım alanı mevcuttur. Farklı şekilleri ve desenleri sayesinde uygulanacak alana temiz ve estetik bir görünüm kazandırır.

Tavan kaplama köpüğü uygulaması sırasında özel üretilen akrilik mastik veya toz yapıştırıcılar kullanılması, işlemin daha uzun süre geçerli olmasını sağlıyor. Nem ve rutubetten korunma, kırık veya dökülme olan alanları onarma gibi özellikleri ve kolay monte edilmesi sayesinde tercih edebileceğiniz bir uygulamadır.

Tavan Kaplama Köpüğü Nasıl Uygulanır?

Uygulaması oldukça pratik olan tavan kaplama köpüğü (stropiyer köpük) işlemi sırasında stropiyer yapıştırıcılar kullanılmalıdır. Bunlar mastik veya toz yapıştırıcı özelliğindedir. Uygulamaya geçilmeden önce daha iyi sonuç alabilmeniz için öncelikle yüzey hazırlığı doğru yapılmalıdır. Tavan kaplama köpüğü uygulama aşamaları şöyledir:

Yüzey Hazırlığı

Yapıştırıcı ve kaplama malzemelerinin sağlam olması için yapılması gereken ilk adım yüzey temizliğidir. Tavanın nemli veya rutubetli olması durumunda bölge bir bez yardımıyla kurutulmalıdır. Aksi hale kaplama malzemesinin yapışmasında sorunlar yaşanabilir. Yüzey hazırlığı tamamlanan bölgeye yapılacak uygulamadan sonra, tavanda koku, terleme ve nem gibi istenmeyen durumlar gözlenmeyecektir.

Yapıştırıcı Malzemenin Tavana Sürülmesi

Tavan kaplama uygulaması sırasında temin edilen akrilik mastik veya toz yapıştırıcı malzeme, tavanın en uzun bölümünden başlanarak sürülmelidir. Ardından köşeler, kapı dip kısımları ve kenarlar olmak üzere tüm alana eşit bir şekilde yapıştırıcı dağıtılmalıdır.

Kaplama Malzemesinin Tavana Yerleştirilmesi

Malzemenin tavana yerleştirilmesi aşamasında, en uzun kenardan başlamak kaydıyla, ilk olarak köşeye bir tane gönye yerleştirilir. Ardından her iki yanına birer tane olmak üzere toplamda üç adet gönye yapıştırılır. Böylece kayma gibi sorunlar yaşamazsınız. Özellikle malzemenin yapıştırıcıyla temas etmesi sırasında baskıdan kaçınılmalıdır. Hafifçe sağa ve sola doğru oynatma işlemi yaparak sabitlenmeye çalışılmalıdır. Ayrıca hangi köşeden başladıysanız, oradan devam etmeniz, yanlışlık payını azaltacaktır.

Derz Boşluklarının Kapatılması

Sistemli bir şekilde tavan kaplama uygulaması tamamlandıktan sonra, görüntünün güzelleştirilmesi için bazı çalışmalar gerekecektir. Çalışma sırasında gerçeklen kesikler ve boşluklar oluştuysa, daha güzel bir görüntü kazanması için boşlukların doldurulması gerekir. A kalitede bir beyaz akrilik mastik ile derz boşlukları kapatılmalıdır.

Tavan Kaplama Uygulaması Avantajları

  • Kolay monte edilir, ekonomiktir.
  • Evinizin görünümünde fark yaratacak, şık ve konforlu bir yaşam alanı oluşturacaktır.
  • Doğru uygulanan tavan kaplama işlemi sayesinde nem ve rutubetten kaynaklanan sorunlar giderilir. Ayrıca tavan köpüğü uygulamasından sonra bu tür olumsuzluklarla karşılaşmazsınız. Bu nedenle sağlıklı bir uygulamadır.
  • Konutun nemli ve rutubetli olmasından dolayı oluşan mantar ve küflere kesin bir çözümdür.
  • Düz tavan kaplama malzemelerinin yanı sıra çeşitli desen seçeneği vardır. Böylece tercihinizi yansıtacak bir seçeneği bulmanızı kolaylaştırır.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir