Gece Körlüğü Neden Olur?

Gece körlüğü halk arasında tavuk karası olarak adlandırılan tehlikeli bir göz hastalığıdır. Gece körlüğü, loş bir ışık altında ya da geceleri net görememe rahatsızlığı olarak ortaya çıkar. Hastalığı yaşayan kişiler bu tür ortamlarda görme konusunda bulanıklık yaşarlar ve cisimleri seçemeyecek hale gelirler.

körlük

körlük

Loş ortamlarda ya da gece saatlerinde zayıf görme durumunun uzun sürmesi durumunda uzun süreli görme kaybı yaşayabilirsiniz. Bu sebeple hastalığınızı ciddiye almanız gereklidir.

A vitamini eksikliği yaşıyorsanız retina yapınızda bozukluk meydana gelebileceği için görme konusunda zayıflık yaşarsınız. Göz tansiyonu olarak adlandırılan glokom rahatsızlığı da göz içi basıncının artmasıyla ortaya çıkan sinirlerin zedelenmesi rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık sonucunda gece körlüğü ortaya çıkabilir.

gece körü olmak

gece körü olmak

Miyop ve Katarakt

Miyop rahatsızlığınız uzun süre boyunca tedavi edilmediyse retina bölgesinde odaklanma problemi çıkmaya başlar. Uzak mesafedeki cisimleri net görememe ve bulanık görme gibi problemler de beraberinde yaşanmaya başlanır.

Göz bebeğinin arka kısmında yer alan göz merceği şeffaflığını kaybederek katarakta yol açar. Gece körlüğünün en bilindik sebepleri arasında bu katarakt rahatsızlığı bulunmaktadır.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir