0850 Telefon Kodu Nereye Aittir

Ülkemizde telekomünikasyon alanında büyük ve hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. En önemlisi de iletişim sektörünün tekelleşmeden kurtulması ve rekabete açılması olmaktadır. Bu rekabet kaliteli hizmetin daha ucuz verilmesini sağlamakta ve insanlar kendileri için en uygun olan hizmeti alma imkânı bulmaktadır. Daha çok yakın bir geçmişte bile bireyler ve kurumlar sabit bir telefon hattı alabilmek için günlerce, haftalarca beklemek zorunda kalmaktaydı. Telefon hattı alınabilse bile alt yapı yetersizliğinden dolayı hatlar kullanıma açılamamaktaydı. Ama son yıllardaki hızlı gelişmeler, alt yapı için gerçekleştirilen yatırımlar ülkemizi iletişim alanında çağ atlatmıştır. Çok sayıda telekomünikasyon firması sektöre giriş yapmış ve insanlara daha hızlı ve daha ucuz iletişim olanakları sağlamıştır. Şu anda sabit telefon kullanımındaki yenilikler iletişim alanında büyük rahatlıklar getirmektedir. 0850 ile başlayan telefonlar sabit telefon kullanımındaki en önemli yeniliklerden biridir.

0850 telefon kodu bir coğrafi bölgeye, bir ile ait değildir. Ama sadece ülkemizde kullanılan sabit bir alan kodudur. Bilindiği gibi ülkemizdeki sabit telefonlar bulunduğu ilin alan koduyla başlamaktadır. İstanbul 0 212, Ankara 0 312 gibi alan kodları telefon numaralarının başında bulunmaktadır. Bir ilden başka bir ile taşınmanız durumunda da telefon numaralarınız değişmekte ve bu alan kodlarıyla başlamaktadır. Özellikle kurumsal aboneliklerde bu durum sıkıntılara yol açmaktadır. Ama 0 850 ile başlayan sabit numaralar bir kere alınmakta ve istediğiniz her yere bu numarayı taşıyabilmektesiniz. Bu yüzden bu numaralara göçebe numaralar denilmektedir.

0 850 Telefon Kodu Nasıl Alınır?

Göçebe telefon kodu ile alınan hizmetler daha ucuz, daha hızlı ve kesintisiz olmakta ve bir yere bağlı olmadan kullanılabilmektedir. Bu özelliklerinden dolayı da özellikle kurumlar daha çok tercih etmektedir. BTK bu numaraları iletişim şirketlerine tahsis etmekte ve iletişim şirketleri de bireysel ve kurumsal başvuru yapanlara bu numaraları kullanıma açmaktadır. Bu şirketlerden dilediğinize başvuru yapabilir ve ve numaranızı alabilirsiniz. Göçebe telefon numaralarında abonelik ve sabit ücret gibi ödemeler bulunmamakta ve sadece yaptığınız görüşmeler ücretlendirilmektedir. Bu numaralarla şehirlerarası, uluslar arası konuşmalar da daha ucuz olmakta ve abonelere önemli bir tasarruf yapma imkânı sağlamaktadır.

Şirketler en çok iletişim alanındaki giderlerin yüksekliğinden şikâyet ederler. 850 ile başlayan hatlar şirketlerin bu giderlerini oldukça azaltmaktadır. Bu hatlara geçmek için ilgili iletişim şirketlerinden birine başvuru yapıp form dolduracaksınız ve ücretsiz olarak hat sahibi olacaksınız.  0 850 telefon kodu ileaynı gruptan alınmış numaralarla ücretsiz görüşebilmektesiniz. Bu telefon kodunu almak istiyorsanız firmamıza başvurunuzu hemen yapmalısınız.  Kurumsal veya bireysel başvurular için farklı formlar dolduracaksınız. Sizden istenen belgeleri hazırlayıp bize teslim ettikten 2 ya da 3 gün sonra hattınızı kullanımınıza açmış olacağız. Bu numaralarda faturalı ya da ön ödemeli seçenekler bulunmaktadır. Ön ödeme seçeneğinde yılda bir defa ödeme yapılması yeterli olmaktadır. Fazladan ücretlendirmeler yoktur ve eğer hattınızla bir görüşme yapmadıysanız herhangi bir ödeme yapmamaktasınız.

Gelişen teknolojinin bu nimetleriyle hayatımız daha kaliteli olmakta ama bu kaliteyi daha az paralarla yaşamaktayız. Eskiden aylarca bekleyip bir sabit telefon hattına sahip olmakta ve çok fazla konuşma ücretleri ve ek ücretler ödemekte idik. Telefon giderleri şirketlerin en büyük gider kalemlerinden biri olmaktaydı. Oysa bu yeni gelişmelerle hem daha kaliteli hizmet almaktayız hem de daha az para harcamaktayız. Teknoloji her durumda insanlara büyük bir yaşam kolaylığı sağlamaktadır. 850 telefon kodu da iletişim alanında bizlere bu rahatlığı yalatmaktadır.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir